RASPORED: petak 27.10.


17h: STIFF on the road 2017.

Najbolje od svjetske studentske produkcije ove godine gostuje na Reviji studentskog  filma u programu STIFF on the road 2017. Popratni retrospektivni blok donosi presjek nagrađenih filmova s prvog hrvatskog međunarodnog festivala posvećenog isključivo studentskom filmu – Student International Film Festivala.

 

19h: Priroda i odnosi

Prvi natjecateljski blok Priroda i odnosi donosi priče o svijetu koji nas okružuje i našim lutanjima, kako prirodnim putevima tako i u odnosima s drugima.

 

21h: program Kinomreže povodom obilježavanja Svjetskog dana audiovizualne baštine

Svjetski dan audiovizualne baštine obilježava se od 2005. godine, a budući da su mnogi zvučni zapisi, pokretne slike i drugi audiovizualni materijali nepovratno izgubljeni zbog zanemarivanja, prirodnog propadanja i tehnološke zastarjelosti, taj dan posebna se pozornost daje podizanju svijesti o važnosti audiovizualnih dokumenata kao sastavnog dijela nacionalnog identiteta svake zemlje i upozorava na hitnu potrebu njihove zaštite.

Povodom tog dana u MM centru se prikazuje Breza  Ante Babaje, po brojnim anketama film sa samog vrha najboljih hrvatskih filmova uopće.

Breza (1967.) A. Babaja

22h: Party After u Pločniku

Ovogodišnja Revija studentskog filma priprema zvučnu eksploziju. Ne brinite se, ne namjeravamo razvaliti vaše bubnjiće, već ih zdušno nagraditi. Svake godine, uz zanimljivi filmski menu, organiziramo svojevrsni plesni fitness, a ove godine smo u Pločniku. Kako volimo istraživati filmske, tako i glazbene žanrove, pa smo za ovu godinu organizirali posebno urbano putovanje. Naime, elektronike se do sada nismo dotakli pa je vrijeme da i tu vidimo što možemo ponuditi, ne samo filmskim sladokuscima, već i glazbenim gurmanima.

Kuhari dobrih vibracija u Pločniku su: M.I.L.E., Jeff Jarunsky i Emil Alexandar te šećer na kraju  J.Jay. Više o party-u i DJ-ima možete pronaći na Facebook eventu.

party after pločnik

Raspored projekcija petak 27.10.

Raspored projekcija subota 28.10.

Raspored projekcija nedjelja 29.10.