O organizatoru


 

UPSA

Reviju studentskog filma organizira Udruga za promicanje studentskih aktivnosti (UPSA). Organizacijski odbor Revije studentskog filma čine studenti Sveučilišta u Zagrebu.

UPSA djeluje od 2008. godine, a unutar nje, kao rezultat pokušaja, pogrešaka i eksperimenata u glazbi i filmu, 2014. nastaje filmska grupa. Filmska grupa UPSA studentska je grupa sa sjedištem na Kampusu Borongaj u Zagrebu. Članovi su studenti Hrvatskih studija, Filozofskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, i drugih.

Revija studentskog filma jedina je filmska smotra koja okuplja radove studenata iz svih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, te ih prikazuje u MM centru zagrebačkog Studentskog centra. Neovisno radi li se o studentima akademija, društvenih ili fakulteta prirodnih usmjerenja, RSF svima omogućuje prikaz filmova na velikom platnu i po tome je jedinstvena platforma odskočnica za mlade domaće autore, te sjecište novih strujanja hrvatskog filma.

RSF organizira entuzijastični tim od 8 članova s ciljem promoviranja, obrazovanja i povezivanja mladih. Tako uz filmski program, Revija nudi i edukaciju kroz radionice i predavanja filmskih stručnjaka, te zabavu uz izložbe atraktivnog karaktera.


U suradnji s Kinoklubom Zagreb, studentska udruga UPSA 2015. organizirala je prvu Reviju studentskog filma.

Sljedeće izdanje organizirano je u suradnji sa Studentskim centrom u Zagrebu, a partnerstvo s KKZ-om i SC-om se nastavlja i treće godine Revije studentskog filma.


FacebookUPSAgoogle+upsayoutubeupsatumblrupsa