O Reviji i organizatoru


Revija studentskog filma osmišljena je kao program namijenjen promoviranju i osnaživanju audiovizualnog stvaralaštva među studentima, ali i kao platforma za povezivanje mladih filmskih autora i autorica iz država regije.

Program će se odvijati tijekom četiri festivalska dana, od 2. svibnja do 5. svibnja 2019. godine u MM centru Studentskog centra u Zagrebu.

Revija se sastoji od tri programska sektora: Festivalski program, Revijski program, Popratni i edukacijski program.

Glavni program čini festivalska konkurencija filmova studenata filmskih i umjetničkih akademija iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Takvim programom otvara se prostor za upoznavanje regionalnih autora, publike, budućih filmaša, kao i prostor za umrežavanje kako filmskih profesionalaca, tako i amaterskih autora. Osim što pruža presjek recentnog audiovizualnog stvaralaštva mladih, Revija otvara vrata budućim filmskim kreativcima i daje naznake smjera razvoja filmske umjetnosti.

U revijskom konkurencijskom programu prikazuju se filmovi studenata i studentica koji pohađaju neko visoko učilište u Republici Hrvatskoj (sveučilište, veleučilište, visoka škola).

Popratni program donosi dodatne filmske projekcije, kao i edukativne programe poput filmskih analiza i radionica te zanimljivih majstorskih predavanja.

Cilj je Revije omogućiti mladim filmašima da predstave svoje radove i poticati audio-vizualno stvaralaštvo među studentima u Republici Hrvatskoj, ali i šire. Svrha je ovako koncipiranog festivala upoznati studente s filmskim okruženjem, ohrabriti ih u istraživanju vlastite kreativnosti i kroz neformalna filmska druženja povezati mlade filmske snage.

Za dodatna pitanja možete nas kontaktirati ovdje:

revijastudentskogfilma@gmail.com

7121071141


informacije +385 91 729 79 22

PR i marketing +385 99 4777 128

 

 


 

Reviju organizira udruga Grupa sedam/Akademski kinoklub, a program se izvodi u partnerstvu sa Studentskim centrom u Zagrebu i Kinoklubom Zagreb.

Organizacijska struktura:

Izvršna producentica: Martina Lončar

Direktori festivala: Matej Beluhan, Ivan Turkalj

Odjel za goste: Ivar Maštruko

Selekcijska komisija: Matej Beluhan, Martina Lončar i Nikola Dubović

Odnosi s javnošću / društvene mreže: Kristina Vrdoljak

Koordinator aktivnosti: Nikola Dubović

Web i vizualni dizajn: Tena Mijić